Aiguamolls de L’Empordà

De enige nog overgebleven zoutwatermoerassen aan de Golf van Roses vindt u in natuurreservaat Aiguamolls de L’Emporda. Dit natuurpark ligt midden tussen Roses en L’Escala en direct naast camping Nautic Almata. Het gebied bestaat uit rivieren, meren, duinen, dijken en lagunes met zout en zoet water.

Bezoekers die niet op Camping Nautic Almata logeren, kunnen hun auto aan de rand van het natuurgebied parkeren en daarvandaan het informatiecentrum El Cortalet bezoeken. Dit centrum is in de lente en zomer geopend van 9:30 uur tot 14:00 uur en van 16:30 uur tot 19:00 uur.

Vogelparadijs
Vooral vogelliefhebbers kijken in Aiguamolls de L’Emporda hun ogen uit: meer dan 300 vogelsoorten wonen hier permanent of overwinteren er. Zomaar wat voorbeelden hiervan zijn zwarte ooievaars, lepelaars, zilverreigers en vorkstaartplevieren. Het drukste ‘vliegverkeer’ vindt plaats in het trekseizoen. In het voorjaar loopt dit van maart tot en met mei en in het najaar van augustus tot en met oktober.

Wandelen of fietsen
Vanaf het bezoekerscentrum El Cortalet spreiden wandel- en fietspaden zich uit over het park. Af en toe worden bezoekers op een plankenpad over waterige gedeelten gevoerd, waarbij uitkijkposten hen in staat stellen om de watervogels te observeren zonder hen bij de dagelijkse bezigheden te storen. Een bezoek aan natuurreservaat Aiguamolls de L’Emporda behoort zonder twijfel tot de hoogtepunten van een bezoek aan Catalonië.